Dirigent Tomas Ceulemans

Op zijn drie jaar kreeg hij zijn eerste keyboardje. Daarmee zijn de muziekmicrobes Tomas beginnen bijten...

De eerste pianolessen volgden op 8-jarige leeftijd aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Turnhout. Al snel werd duidelijk dat muziek zijn passie was.

Tomas besloot dan ook om in 2012 zijn studies aan het Lemmensinstituut (nu LUCA School of Arts) aan te vangen te Leuven. Hij kreeg pianoles bij Alessandro Cervino, Susanne de Neve en Régine Willems. Hij behaalde zijn ‘Master in de Muziek’ met een eerste prijs notenleer en voortgezette harmonie en zijn diploma van leraar met onderscheiding.

Daarnaast volgde Tomas ook de cursus koordirectie bij Kurt Bikkembergs. Hij kreeg er lessen compositie en contrapunt bij Martin Valcke en Pieter Schuurmans.  Momenteel volgt hij de driejarige cursus vocale directie aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier bij Marleen De Boo en Tom Johnson.

Sinds enkele jaren volgt Tomas saxofoonles en speelt hij altsaxafoon bij de harmonie Sint-Antonius te Oosthoven.
Als tenor zong hij al bij tal van ensembles.  Zo was hij actief bij de koren Musa Horti (Heverlee) en Pizzicanto (Turnhout) en momenteel zingt hij bij enkele kleine ensembles, waaronder ‘Close Voices’ (Vosselaar) en ‘Incanto Vocale’ (Beerse).

Hoewel hij heel graag zelf zingt, staat Tomas met enorm veel passie als (muzikale) leider voor een koor. In september 2019 werd hij de nieuwe dirigent van ‘Gospelkoor Voices’.
‘Zingen moet plezant zijn! Tijdens de wekelijkse repetities wordt er heel wat afgelachen, maar in de aanloop naar een optreden wordt het wat serieuzer. Aan het roer staan van zo’n 50 koppig koor vergt wel wat discipline, maar ik doe het enorm graag!’

Momenteel werkt Tomas in de Academie de Noorderkempen en Wilrijk, waar hij lessen Muziekatelier, Muzieklab, Muziekinitiatie en piano verzorgt. En hij is muziekleerkracht in het Sint Jozefcollege in Turnhout. Een bezige en muzikale bij!